I se spunea la un moment dat "Loredana Moldovei". Acum este considerata "patrimoniu national" si moldovenii se mira daca o intalnesc la piata sau la benzinarie.
Pretutindeni in lume (in contextele festivalurilor world music) este asociata cu o sursa inepuizabila de energie "neconventionala". Pentru ca poate canta neintrerupt 4 ore dupa ce a condus alte 10-15.
Geta Burlacu te hipnotizeaza de la prima privire si te contamineaza energetic de la primele sunete emise. Ea absoarbe si desfasoara scenic o multitudine de stiluri:
- lirismul sansonetei frantuzesti
- senzualitatea muzicii latine
- patosul balcanic
- libertatea jazz-ului
- ritmurile tiganesti
Totul topit in ceea ce numeste simplu: <etno-jazz.
Profesoara de canto, pian si vioara,prezentatoare a unui show tv, mama a 2 copii, ea reuseste de minune sa-si gaseasca timp pentru toate si sa-si pastreze zambetul pe chip. Pentru ca "zambetul e cea mai frumoasa si mai putin perisabila haina" (considera ea).
Absolventa a Conservatorului din Chisinau (canto-jazz), Geta marturiseste ca a invatat mai multe din intalnirea cu Anca Parghel (in Romania) si master class-ul cu Bobby Mc Ferrin (la Moscova). Laureata a numeroase festivaluri de jazz din Rusia, Germania, Danemarca, Franta, considera intotdeaun mai important "urmatorul festival".
Suport artist la concertele BUENA VISTA SOCIAL CLUB din Bucuresti si Cluj (2006), reprezentanta a Moldova la Eurovision (2008), n-a avut nici pe departe emotiile pe care I le-a starnit participarea la "Cerbul de Aur 2009". Nici ea nu stie de ce dar "spera sa fie constructive".
In 2 septembrie 2009 (prima seara de festival-concurs la Brasov), cei care n-au cunoscut-o pana acum vor avea o surpriza cel putin egala cu emotiile ei.
A doua zi, 3 septembrie, ora 14 isi va lansa si in Romania (la Libraria "St.O.Iosif) cele mai recente 2 albume: folclor ("La Poarta Pamantului") si pop- jazz ("O sete nebuna").