Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul de Muzica Veche Bucuresti se va desfasura anul acesta in perioada 17-23 octombrie. Festivalul se numara printre putinele de acest gen din tara si este un eveniment unic in Bucuresti fiind organizat inca de la debut de catre agentia Medieval Praxis.
Calitatea deosebita a concertelor si atmosfera rafinata a festivalului au atras atat atentia publicului meloman, cat si a criticilor si a muzicienilor inca de la prima editie, evenimentul bucurandu-se de fiecare data de succes. La aceasta reusita contribuie an de an muzicieni de marca, festivalul reunind la fiecare editie nume importante ale muzicii culte.
In mod traditional, in cadrul festivalului sunt reprezentante genurile muzicale premergatoare Clasicismului muzical prin concerte de muzica Baroca, Renascentista si Medievala. De asemenea, nu lipsesc concertele de muzica bizantina si gregoriana. Interpretarea specifica acestor perioade ale muzicii vechi se face intr-o maniera autentica pe instrumente istorice sau pe replici moderne ale acestora (clavecin, lauta, harpa, vioara baroca, instrumente de suflat, etc). La editiile precedente, au fost prezente si formatii de muzica veche balcanica sau din Orientul Apropiat, fapt ce a conferit festivalului un caracter aparte.
Pe afisul editiei de anul acesta apar nume sonore ale muzicii vechi precum: Hopkinson Smith (S.U.A. / Elvetia, lauta, chitara baroca), dansatorii Mary Collins si Steven Player, (Marea Britanie), Petra Müllejans (Germania, vioara baroca), Hannelore Devaere (Belgia, harpe istorice), Ketil Haugsand (Norvegia, clavecin) si formatia "Floripari" (Polonia). De asemenea, festivalul va gazdui un master class de muzica de camera si improvizatie sustinut de Hopkinson Smith.
Anul acesta, concertele vor fi gazduite de Ateneul Roman si Galeriile de Arta Dalles. Prin calitatile lor acustice spatiile alese ofera conditii optime desfasurarii concertelor din cadrul Festivalului.
Preturile biletelor concertelor din cadrul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti se situeaza intre 20 si 45 de RON. De asemenea, accesul la concertele Festivalului poate fi facut si prin achizitionarea unuia din cele doua tipuri de abonament (clasic si pentru colectionari). Biletele sunt disponibile in librariile Carturesti, reteaua magazinelor Diverta, Germanos si Vodafone sau online pe www.eventim.ro si pe www.ticketpoint.ro incepand cu data de 22 septembrie.
loading...