|
dark2snap
Newbie 24 mesaje
|
Salutare!
scris pe 18 iul 2009 20:15 de dark2snap
Am mai citit articole de pe forum,deja am vazut cam ce spuneti, am si ascultat din muzicile care le-ati prezentat...asa ca deschid si eu un topic de reprezentare..Sunt Tristan sau Northernstar si fac si eu muzica pe calculator ca tot omul...site-ul unde gasiti lucrari este www.northernstarsound.yolasite.com si vreau sa lupt si eu prin orice mijloc impotriva mafiei studio-urilor si showbizdistilor...
Astept pareri si va multumesc pt osteneala!
|
sus |
|
Predicator
Junior member 43 mesaje
|
Re: Salutare!
scris pe 19 iul 2009 11:45 de Predicator
Am mai citit articole de pe forum,deja am vazut cam ce spuneti, am si ascultat din muzicile care le-ati prezentat...asa ca deschid si eu un topic de reprezentare..Sunt Tristan sau Northernstar si fac si eu muzica pe calculator ca tot omul...site-ul unde gasiti lucrari este www.northernstarsound.yolasite.com si vreau sa lupt si eu prin orice mijloc impotriva mafiei studio-urilor si showbizdistilor...
Astept pareri si va multumesc pt osteneala!
n-am timp azi, dar voi urmari maine treaba...
|
sus |
|
dark2snap
Newbie 24 mesaje
|
scris pe 22 iul 2009 18:15 de dark2snap
E deja o obsesie cu cuvantul asta Studio...sa mor eu...toata lumea "ai studio? ai studio" lucrezi la studio? Cand te gandesti ca majoritatea studiourilor noastre is genu care...o venit un taran din spania...s-o gandti el ce sa faca cu banii ca deja "seria 3" si-o luat...o vorbit cu niste tigani care l-au combinat sa faca un studio...si-o luat niste aparate de cateva mii de euro...pe care bag eu mana in foc ca nu le stapanesc la perfectie (nu ca le-as stapani eu,dar e greu sa stii perfect si un program precum reason ori FL) ..astia frate in schimb...canta la toate instrumentele,stiu toata muzica...lanseaza trupe...compun in nestire..Si cu lauda de "super-specializat" dotata cu tot ce trebuie...facem minuni...m-am lamurit...Cautati-l pe youtube pe Rob Powers sa vedeti ce face acasa...cu o clapa mare,una mica...calculator si drum-machine...si dup-aia daca iti mai vine sa intri la cocalari in studio,...drum bun!
|
sus |
|
Predicator
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 24 iul 2009 08:40 de Predicator
da, pai toti incapabilii astia care isi fac studio de cartier se viseza mari producatori ca sa se umple de bani. dar daca ii iei la "bani marunti" nu sunt in stare sa faca macar o melodie cap-coada. si daca ii iei la bani si mai marunti descoperi si de unde s-au inspirat,au furat sau plagiat chiar.
|
sus |
|
easycom
Expert member 2424 mesaje
|
scris pe 24 iul 2009 09:00 de easycom
da, pai toti incapabilii astia care isi fac studio de cartier se viseza mari producatori ca sa se umple de bani. dar daca ii iei la "bani marunti" nu sunt in stare sa faca macar o melodie cap-coada. si daca ii iei la bani si mai marunti descoperi si de unde s-au inspirat,au furat sau plagiat chiar.
Am si eu o intrebare pt tine, si te intreb de curios ce mi-s nu de altceva. Ai avut tu vreo experienta extrem de neplacuta cu vre-un studio? Iti dau dreptate ca majoritatea sunt varza si total pe langa, dar refuz cu indarjire ideea ca toate studiourile sunt la fel. In primul rand de exemplu daca eu sunt proprietarul unui studio, nu iseamna ca tb sa am habar de muzica. Angajez unul sau mai multi ingineri de sunet, poate un manager si un part-time accountant, iar eu ma duc lunar la banca si imi scot profitul. Faptul ca are cineva un studio, nu e o crima, fara suparare. Faptul ca sta cineva in fatza mixerului si habar nu are ce butoneaza, iar saracii artisti iau tzeapa din cauza lui, da, e deja o crima. Un alt lucru ce uiti, este ca un producator sau unul cu studio nu are nici o obligatie sa fie si compozitor, ergo, nu trebuie sa stie sa faca o melodie cap-coada, trebuie doar sa o stie edita in modul cel mai avantajos.
|
sus |
|
Predicator
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 24 iul 2009 09:45 de Predicator
Am si eu o intrebare pt tine, si te intreb de curios ce mi-s nu de altceva. Ai avut tu vreo experienta extrem de neplacuta cu vre-un studio? Iti dau dreptate ca majoritatea sunt varza si total pe langa, dar refuz cu indarjire ideea ca toate studiourile sunt la fel. In primul rand de exemplu daca eu sunt proprietarul unui studio, nu iseamna ca tb sa am habar de muzica. Angajez unul sau mai multi ingineri de sunet, poate un manager si un part-time accountant, iar eu ma duc lunar la banca si imi scot profitul. Faptul ca are cineva un studio, nu e o crima, fara suparare. Faptul ca sta cineva in fatza mixerului si habar nu are ce butoneaza, iar saracii artisti iau tzeapa din cauza lui, da, e deja o crima. Un alt lucru ce uiti, este ca un producator sau unul cu studio nu are nici o obligatie sa fie si compozitor, ergo, nu trebuie sa stie sa faca o melodie cap-coada, trebuie doar sa o stie edita in modul cel mai avantajos.
nu conteaza experientele mele. asta pentru ca nu vreau ca discutia sa devina prea personala. vorbesc la modul general pentru ca asta ne afecteaza pe toti (artistii, nu pe ei, pe pungasi).
da, eu vorbesc despre "majoritatea varza" de studiouri pe care, iata, o recunosti si tu.
pe de o parte. pe de alta, imi vorbesti despre sistem, inteleg foarte bine. ei bine, sistemul asta produce muzica de rahat, pe care o recunosteai si pe aia pe alt topic. atunci noi 2 de ce naiba ne certam??? iti spun eu: degeaba. sau poate doar fiindca vrei tu sa te bagi in seama.
deci, majoritatea studiourilor sunt varza, muzica romaneasca e varza (sunt cuvintele tale pana aici). atunci nenorocitul de sistem trebuie schimbat pentru ca e prost. tot sistemul e o escrocherie pentru a stoarce banii de la pusti. si nimic mai mult.
Editat de Predicator pe 24 iul 2009 09:48
|
sus |
|
easycom
|
scris pe 24 iul 2009 09:52 de easycom
nu conteaza experientele mele. asta pentru ca nu vreau ca discutia sa devina prea personala. vorbesc la modul general pentru ca asta ne afecteaza pe toti (artistii, nu pe ei, pe pungasi).
da, eu vorbesc despre "majoritatea varza" de studiouri pe care, iata, o recunosti si tu.
pe de o parte. pe de alta, imi vorbesti despre sistem, inteleg foarte bine. ei bine, sistemul asta produce muzica de rahat, pe care o recunosteai si pe aia pe alt topic. atunci noi 2 de ce naiba ne certam??? iti spun eu: degeaba. sau poate doar fiindca vrei tu sa te bagi in seama.
deci, majoritatea studiourilor sunt varza, muzica romaneasca e varza (sunt cuvintele tale pana aici). atunci nenorocitul de sistem trebuie schimbat pentru ca e prost. tot sistemul e o escrocherie pentru a stoarce banii de la pusti. si nimic mai mult.
Esti prea subiectiv si intelegi lucrurile prea unilateral. Eu nu ma cert cu tine... e doar o discutie, nici macar prea aprinsa.
|
sus |
|
Predicator
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 24 iul 2009 10:05 de Predicator
ai luat-o prea personal. iti amintesc despre ce era vorba:
vorbesc la modul general pentru ca asta ne afecteaza pe toti (artistii, nu pe ei, pe pungasii).
nu-mi spune ca sunt subiectiv... ca te referi exact la tine. tu ai spus ca studiourile, cu mici exceptii, sunt varza. atunci de ce sa mai bagi banii in ele??? sa dea faliment, domne!
Editat de Predicator pe 24 iul 2009 10:08
|
sus |
|
easycom
|
scris pe 24 iul 2009 10:15 de easycom
ai luat-o prea personal. iti amintesc despre ce era vorba:
nu-mi spune ca sunt subiectiv... ca te referi exact la tine. tu ai spus ca studiourile, cu mici exceptii, sunt varza. atunci de ce sa mai bagi banii in ele??? sa dea faliment, domne!
De doua pagini incerc sa-ti explic: baga-ti banii in studiourile bune!!! In alea putine care sunt... fa un pic de research. Iar un lucru ce nu vrei sa intelegi este ca unii chiar nu vor altceva de la un studio decat sa-si inregistreze niste piese in mod prfesionist si atat, nu tu promovare, nu tu nimic. Vor efectiv sa-si vada piesele pe disc.
|
sus |
|
dianavlase
Expert member 646 mesaje
|
scris pe 24 iul 2009 13:37 de dianavlase
De doua pagini incerc sa-ti explic: baga-ti banii in studiourile bune!!! In alea putine care sunt... fa un pic de research. Iar un lucru ce nu vrei sa intelegi este ca unii chiar nu vor altceva de la un studio decat sa-si inregistreze niste piese in mod prfesionist si atat, nu tu promovare, nu tu nimic. Vor efectiv sa-si vada piesele pe disc. Studio bun, producer ralentat si creativ. Iar de acolo, pumnii stransi si mii de euro in buzunarele advertiserilor.
|
sus |
|
DjTom
Expert member 1439 mesaje
|
scris pe 24 iul 2009 22:46 de DjTom
Acum am sa caut sa ascult si eu....
Apropo de "studiouri": si-au facut manelistii niste studiouri frate,superfonice,cu scule de scule... bai,ma zgarii pe ochi cand vad si aud ce tampenii si ce tzyganeala scot aia de-acolo,pacat de ele,ca s-ar putea face muzica adevarata ...
Astia isi bat joc de romani,ii iau de fraieri...au munti de bani si de bijuterii,de nu stiu ce sa mai faca cu ele...
Acum il intelegeti pe Michael Jackson,cand esti Regele,cel mai mare si mai tare din parcare,despre ce poti sa-ti mai doresti ? ...
- sa fii ALB precum Elvis sau Liz Taylor
- sa cauti tinerete fara batranete....
- sa dormi intre "termopane" cu aer ionizat ... sau impreuna cu baietei...
- sa-ti aranjezi o criogenie usoara !
- sa cumperi hoteste toate cantecele Beatles
- sa dispari in culmea gloriei (sau nu ?),socand toata planeta
Da...bai(ma uit si la Tanase & Dinescu)...suna bine de tot,faina muzica !...putin house minimalist(nu prea ma fericeste)si mult trance,ceva chillout...cel mai mult imi place "Afterhouse" ...
Felicitari,esti bun !
(Cautand pe-acolo,am dat peste niste saituri bune,de care nu stiam...)
Editat de DjTom pe 24 iul 2009 22:47
|
sus |
|
dark2snap
Newbie 24 mesaje
|
scris pe 26 iul 2009 20:20 de dark2snap
Va rog insa dragi tovarasi sa-mi spuneti ce dracu imi fac aia la studio din ce nu se poate face acasa...inafara de inregistrat vocea? adica buun...daca esti un manelist care canta de rupe...iti fac ei orchestratie si asa...Daca esti vreo bunoaca si ai si vocea Melaniei Thornton iti cauta ei compozitii sa le canti si te inregistreaza...eventual iti fac vreun vidoclip de-asta cu efecte din paint...
Dar ce mi-ar putea face mie baietii astai ce-o freaca pe la studio-uri? M-as duce cu vreo piesa de-a mea la studio sa ce? sa le zic ce? sa-mi masterizez,sa-mi tipareasca o coperta de CD si de acolo ? mastering-ul se face tot pe un calculator...coperta de CD la fel...de-asta mi-e mie...unde o sa-mi sulfe aia si de ce sa dau eu bani cand ar fi logic ca dupa munca depusa sa primesc ?
|
sus |
|
easycom
|
scris pe 26 iul 2009 23:11 de easycom
Va rog insa dragi tovarasi sa-mi spuneti ce dracu imi fac aia la studio din ce nu se poate face acasa...inafara de inregistrat vocea? adica buun...daca esti un manelist care canta de rupe...iti fac ei orchestratie si asa...Daca esti vreo bunoaca si ai si vocea Melaniei Thornton iti cauta ei compozitii sa le canti si te inregistreaza...eventual iti fac vreun vidoclip de-asta cu efecte din paint...
Dar ce mi-ar putea face mie baietii astai ce-o freaca pe la studio-uri? M-as duce cu vreo piesa de-a mea la studio sa ce? sa le zic ce? sa-mi masterizez,sa-mi tipareasca o coperta de CD si de acolo ? mastering-ul se face tot pe un calculator...coperta de CD la fel...de-asta mi-e mie...unde o sa-mi sulfe aia si de ce sa dau eu bani cand ar fi logic ca dupa munca depusa sa primesc ?
Din cate stiu eu la studio (audio) iti vor face urmatoarele:
Iti ofera instrumente muzicale si sala cu acustica buna.
Iti vor inregistra piesa pe cat se poate de multe canale si le vor edita in caz de nevoie.
Daca sunt baieti de treaba, si profi, vor veni si cu idei de imbunatatire.
In final vei primi unul sau mai multe discuri cu piesele inegistrate.
Studioul de inregistrari eu nu cred ca are treaba cu cover-ul si alte chestii. Ei exista doar ca tu sa poti sa-ti inregistrezi in mod profesionist piesele, ca apoi cu demo-ul sa te duci la un producator, label, etc. Oricum, exista fel si fel de variante, dar un simplu studio de inregistrari cam asta face.
|
sus |
|
dark2snap
Newbie 24 mesaje
|
Re: Salutare!.. am mai completat
scris pe 28 iul 2009 15:43 de dark2snap
Mmmmda,mersi de lamuriri! Am mai completat la profilul de artist cu niste mp3-uri..ca sa nu fiti nevoiti care vreti sa tot aceesati site-ul meu..sunt demo-uri din genuri diverse...Va astept daca binevoiti cu sugestii,critici,laude(unde e cazul) si cu idei despre ce as putea face in continuare..Adica ce suna bine(si fara falsa modestie - sunt care chiar suna)..gandit muzical-artistic...ar mai trebui dus prin studio-uri? (dupa cum va suna voua)...ar trebui sa iau legatura cu vreun anume post din industria muzicala? un impresar? un...ceva? Va rog sa bagati cu incredere si la capitolul "Ar trebui sa faci ....sau sa imbunatatesti...." Nu ma deranjeaza nici o sugestie si daca tot petrec 6-8 ore pe zi facand muzica,sunt dispus la orice ...inclusiv colaborari
Meeersi baieti! (si fete)
|
sus |
|
Buncar
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 31 mar 2012 02:09 de Buncar
Din cate stiu eu la studio (audio) iti vor face urmatoarele:
Iti ofera......
Studioul de inregistrari poate fi intr-o multitudine de configuratii, depinde care este destinatia lui.Daca vrei unul doar pentru tine si eventual un prieten, doi, iti poti face un Home-studio, acesta este un studio rudimentar, cu elementele strict necesare realizarii materialelor personale.Aici poti include un PC, o interfata de sunet(placa de sunet),o clapa(MIDI) un microfon,un mic mixer/preamplificator o pereche de casti si eventual o pereche de boxe-monitoare.Mai ai nevoie de un program de muzica, pe care(de obicei) il primesti odata cu placa de sunet.Mai ai nveoie de un panou izolant sau daca ai posibilitatea, antifonezi un coltisor din camera(2 metri patrati).E important ca zgomotul generat de PC sa fie foarte mic, altfel, introduce zgomot pe imprimarea de voce/instrument(daca e captat prin microfon).Mai ai nevoie de cablurile aferente sculelor si stativul/stativele(de microfon, clapa, boxe monitoare, panou izolant, cat si de un pop filtru(pop killer) pentru microfon.Aceasta este configuratia unui Home-studio(pretul tuturor componentelor intra in plaja 500 - 4000 Euro).
Un studio de inregistrari comercial are pretentii mai ridicate, incepand cu locatia, care va avea minim doua incaperi diferite, una pentru scule, alta pentru microfon/instrumente.Oferta pe piata pentru sculele utilizate intr-un studio comercial este imensa si practic in functie de buget faci configuratia.Un studio comercial cu minimul necesar trebuie sa aiba urmatoarele:
-camera separata de microfon,bine antifonata ,cu geam spre camera de imprimare,
-PC, de preferat Quad Core, cu minim 4 GB RAM si UPS(pentru evitarea neplacerilot cauzate de penele de curent), cu doua HDD-uri puse in RAID(mirroring), cat si un alt HDD(indicat extern) pentru Arhivare.
-Program de muzica(dar varianta full, nu LE cum primesti la cumpararea placii de sunet, si care te limiteaza la multe functii), cat si un pachet cu o suita de pluginsuri profesionale si unul sau mai multe VSTi-uri.
-Placa de sunet multicanal, pentru situatia in care trebuie trase simultan voce si instrument sau mai multe instrumente sau voce si instrumente
-Microfoane(unul pentru voce si unul sau mai multe pentru instrument/instrumente)
-Mixer, pentru mixarea/preamplificarea surselor(voci, instrumente)
-Preamplificator de microfon/instrument(intotdeauna un preamplificator bun, da sound mai bun pe voce decat un mixer, si adesea, un preamplificator defineste calitatea unei voci, evident ca impreuna cu microfonul)
-Casti, mai multe perechi de casti, in functie de necesar(intotdeauna casti inchise, singura exceptie facand castile de la inginerul/regizorul/tehnicianul de sunet, caruia ii prind bine o pereche de casti semi-deschise sau deschise(toate sa fie casca-monitor)
-distribuitor/amplificator de casti-pentru posibilitatea conectarii mai multor perechi de casti din aceeasi sursa
Boxe monitoare - pentru monitorizarea corecta a materialului si auditia liniara la mixaj/mastering
-compresor - desi poate fi utilizar cu succes si compresorul software, in multe cazuri este foarte util si unul hardware.
-Clapa - controller MIDI, si(sau) un sintetizator/modul de sunet
-Cabliri, stative, periferice.
Costul unui studio comercial minimal(excluzand costul imobilului) se incadreaza in plaja 2500 - 10.000 Euro), in functie de sculele achizitionate(daca sunt noi sau second, daca sunt de firma buna sau mai putin apreciata...ETC.
Un studio comercial de top, implica spatiu amenajat in minim 4 incaperi, camera de scule, camera de microfon, camera de repetitii, camera de asteptare, cat si instrumente proprii(tobe, chitari, instrumente de suflat mai uzuale, contrabas, violoncel ETC) cat si scule de alt calibru, convertoare, procesoare de semnal, aparatura pentru monitorizare ETC.Costul unui astfel de studio(excluzand costul cladirii) depaseste 100.000 Euro si poate merge pana la un milion Euro sau chiar peste.
|
sus |
|
VatafuGabriel
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 18 iun 2012 11:46 de VatafuGabriel
Buna daca sunteti interesati ca proiectele voastre sa se auda mai bine inginer de sunet dj si producator Gabriel 0755 151 783 id mesenger: soulessdelu inregistrari si prestatii live tot ce trebuie sa ai o melodie frumoasa...Curaj nu musc!Sunt din Mangalia dar ma deplasez si in judetul Cta sau imprejurimi!Dar si prin intermediul internetului !Te astept !Dar si pentru detalii!E bine sa ne cunoastem si sa fii prin cercul nostru de prietenii asa iti faci viitoare contacte daca vrei sa faci muzica!
|
sus |
|
|
|
|
|