AFISAJ STRADAL - blamam fara sa oferim alternativa
personal sunt fan liviu mihaiu si tot ce inseamna academia catavencu. cu cateva zile in urma, insa, domnul mihaiu m-a suparat. initiativa sa, prin care lupta cu cei care fac afisaj stradal si de multe ori afecteaza aspectul unor cladiri istorice, este una laudabila. domnia sa le propune celor care vad astfel de afise sa sune in mod repetat si masiv la numerele tiparite pe respectivele materiale inforamtionale, pana cand cei care se ocupa de treaba in cauza, vor ceda…psihic? in fine…va anuntam ca nu vom ceda in nici un fel. suntem perfect de acord cu punctele dvs de vedere, dar nu puteti acuza pana nu oferiti o alternativa. probabil, peste 5-6 ani, nu vom mai avea afise fizice, totul va fi pe display-uri. vor merge baietii la afisaj cu stick-ul la diferite ecrane, vor tasta o parola si vor lasa sa curga imaginile. sau vom trimite direct un simplu mail unei retele care se va ocupa de asa ceva.
pana atunci, suntem in Romania. AZI ! ne intrebati de ce nu cumparam spatiu publicitar in ziare. dar, cumparam ! insa reclama pe strada e reclama pe strada. ajunge la toata lumea si vine cine trebuie. fiecare ziar isi are cititorii sai. nu putem cumpara machete in toate ziarele.
primariile dau amenzi pentru acest tip de afisaj si maresc taxele punitive invers proportional cu punctele oficiale in care poti promova un spectacol. dar, daca mergi la un teatru, un balet, adus de mana de oameni care inca se mai ocupa de turnee pe bilete, veti observa, ca cei care hotarasc amenzile se afla in public. ceea ce este foarte bine. sunt consumatori de frumos. dar frumosul nu creste chiar pe toate drumurile. mai are nevoie si de public, care trebuie sa stie unde se tin acele cateva spectacole live, care se mai tin.
v-ati pus vreodata problema ca in toata tara asta mai sunt doar cateva trupe si doar cativa organizatori de spectacole care mai fac evenimente in sali, pe bilete? priviti si din unghiul nostru. nu trimitem echipe la afisaj cu bidineaua in mana si le spunem “trageti, ma, vreo 10 si pe muzeul de istorie”. pur si simplu, oamenii aceia, chiar daca uneori poate fac exces de zel, stiu ca din asta traiesc si daca publicul nu vine la casa, trebuie sa se reprofileze.
despre asta e vorba.
ps: si, ca sa vedeti cat de primitoare sunt casele de cultura, urmariti asta.