Trist, trist, foarte trist, atat de trist incat cuvintele din dictionarul limbii romane nu mai fac fata. Din punct de vedere muzical, anul 2011 incepe cum nici nu se putea mai prost. La nici 3 saptamani dupa anul nou, prima tragedie muzicala ia loc tocmai in inima Marii Britanii, la sediul BBC.
Recent, DJ Rob da Bank, unul din cei mai cunoscuti specialisti in muzica electronica din Anglia, l-a avut invitat pe Shantel, un artist de origine romana (pe numele sau real Stefan Hantel). Acesta i-a adus DJ-ului un CD cu piese ale lui Florin Salam, iar una dintre melodiile manelistului a fost difuzata de BBC si s-a bucurat de aprecierea gazdei emisiunii.
"Este un fel de muzica gangsta. Manelele sunt ultima fita, cum obisnuim noi sa spunem. Am auzit aceasta piesa pentru prima oara in Turcia. Acest stil evolueaza si acum e la mare cautare in Romania. Consider ca in maximum doi ani vor ajunge in Austria si in Germania", a spus invitatul emisiunii de la postul BBC Radio One.
Ca tristetea sa fie si mai mare, nici francezii nu s-au trezit cu creierul drept anul acesta. Ultimul album al manelistului Nicolae Guta e considerat de ziaristii de la Le Monde, ca fiind una dintre cele mai bune aparitii discografice de anul trecut. "Extraordinarul cantaret tigan din Romania, Nicolae Guta, impresioneaza prin virtuozitatea vocii sale, lansandu-se intr-o cursa nebuna de onomatopee ritmice", noteaza celebrul jurnalist Patrick Labesse, de la Le Monde, cel care a pus albumul lui Guta pe locul al patrulea in topul ziarului francez.
A innebunit Europa; incultura si idiocratia se pare ca sunt de neoprit si cuceresc tari ce erau cunoscute in intreaga lume, ca avand gusturi selecte si pretentii greu de egalat din punct de vedere muzical si nu numai.