
Sambata seara a avut loc finala nationala Eurovision, in care au participat primele 12 piese selectate de catre juriul de specialitate dintr-un total de 124 participante in acest an.
Piesa castigatoare, ce ne va reprezenta la Kiev pe 21 mai, este "Let Me Try", interpretata de Luminita Anghel & Sistem (Muzica si text Cristian Faur). Atat publicul telespectator cat si juriul de specialitate a decis cu punctaj maxim ca Let Me Try merita primul loc, urmata de melodia Loredanei, "Lele" (Muzica Mihai Ogasanu, text Florin Busuioc, Loredana Groza) si de Mihai Traistariu & Nico cu "All The Time" (Muzica Andrei Tudor, text Laura de Alvare).
Editia din acest an nu a fost ferita de scandalul si discutiile de culise cu care Eurovisionul ne-a obisnuit deja: cantaretii cu experienta sau juriul sfideaza tineretul, nu functioneaza telefoanele, unii interpreti sunt suspectati ca isi pun pilele in functiune, unii finalisti se retrag brusc din concurs, toate acestea razbatand dincolo de micul ecran.
Suntem siguri ca ceea ce am vazut/auzit in aceasta editie nu constituie suprema valoare a solistilor nostri de muzica usoara. In realitate, ei sunt mai multi si mai buni, dar nimeni nu isi poate explica din ce cauza nu pot iesi la rampa. An de an, totul se repeta, ca un afis tras la xerox.
Cat priveste Eurovision-ul, degeaba si-a spart Nicola plamanii acum doi ani ca sa ne situeze tara pe locul 10, fiindca cine a avut ideea s-o imbrace in costumul de masochista semnat Razvan Ciobanu pe Sanda Ladosi nu a reusit decat sa ne traga noua un sut in fund, care ne-a aruncat la coada clasamentului. Nici coafura "cap de leu" si nici melodia nu le-au rupt gura strainilor. Din aceasta cauza, piesa Luminitei Anghel si Sistem va intra abia in semifinala de la ucraineni.
Daca vocea buna a Luminitei si coregrafia/ineditul/dinamismul celor de Sistem vor convinge in semifinala, atunci vom avea sansa noastra in finala de pe 21 mai. Altfel, se pare ca nu ne mai ramane decat sa il asteptam pe Noni Razvan Ene sa creasca, baietelul care, la editia de anul trecut pentru prichindei, a propulsat Romania pe locul al IV-lea!
Ce ne-a placut:
Pops au avut o aparitie surprinzator de buna, cu o melodie cu iz occidental. Cei de la Mandinga ne-au incantat cu o melodie marca Laurentiu Duta si cu o prezenta scenica vesela si dinamica. Baietii de la Jukebox, de asemenea, au venit cu o melodie simpatica care a mai ridicat putin media scazuta a creatiilor din acest an.
Ce nu ne-a placut:
Ca in fiecare an prezenta neinspirata a lui Leonard Miron in rolul de p'afarist sef. Perla serii a fost cea legata de culoarea verde pe care el credea ca o are steagul Ucrainei. Socul serii l-am avut vazand-o pe Loredana deghizata intr-o sperietoare moderna de ciori, tipand cat o tineau plamanii intr-o prestatie live cu mult sub asteptari. Prezenta scenica a formatiei De la Vegas a stat sub semnul prostului gust datorita celor trei calusari care se zbeguiau cu o veselie frenetica in spatele interpretilor. Si chiar daca vocile au fost live, vioara brunetei n-a fost.
Si in final premiile pentru cei care nu se lasa, aceste formatii care scot capul in lume doar cu ocazia Eurovisionului: Academica - premiul pentru cea mai banala melodie si trofeul limba de lemn pentru versurile cu conotatii filosofice despre faima si succes, Shake - premiul afonul de aur pentru lipsa totala de voce cu care au prestat, Centru' Civic - felicitari calduroase pentru cea mai enervanta melodie a serii, June - premiul de excelenta pentru perseverenta cu care tine sa ne terorizeaza anual ... chiar ma intreb care o fi sponsorul ei generos.
loading...