Lansez un mesaj adresat tuturor iubitorilor de muzica, ce aleg sa isi exteriorizeze bucuria muzicii, a ritmului, prin dans: Salvati dansul in doi!
Ascultam muzica de fiecare data cand avem ocazia: in masina, la cursuri (la casti), la concerte, acasa si in locurile publice unde mergem pentru a socializa. Muzica este nu de putine ori cea care ne ghideaza preferintele vizand locatia aleasa de petrecere a timpului liber. Stilul muzical specific unui restaurant/ pub/ club/ discoteca este un element important, reusind sa influenteze de fiecare data balanta in functie de intentiile grupului: relaxare, karaoke, petrecere, dans...
Unde mergem atunci cand vrem sa dansam? Multi vor raspunde negresit: in club/ discoteca! Nimic de obiectat, dar sa analizam realitatea. Muzica de club, acelasi beat de cativa ani incoace, pe care doar niste animatoare il simt profund si exteriorizeaza intens spre deliciul publicului, care, atentie: mai mult priveste decat...danseaza! Mergem in club pentru a socializa si a cunoaste lume noua, pentru a uita de griji si probleme, pentru a petrece timp cu cei apropiati. Constientizam sau nu, clubul/ discoteca este un loc unde principala activitate ar trebui sa fie dansul. Implicit, manipulati parca de sound, tindem sa manifestam ritmul muzicii doar prin mici gesturi (dam din cap, batem din picior, etc), insa nu dansam!
Dansul in club se limiteaza la show-ul animatoarelor, care este mai degraba un show erotic. Fenomenul clubbing presupune miscari robotice si conduce implicit, la disparitia dansului in doi.
Intreg fenomenul actual de clubbing se rezuma la simpla prezenta a subiectilor in club, care au grija sa rezerve cele mai bune si incapatoare mese/ canapele, principala activitate devenind, trist ce e drept, consumul de alcool. Interactiunea dintre persoane presupune o singura cale de abordare: "Buna, bei ceva?". Cum ramane insa cu acea intrebare magica, de pe vremuri, (as putea spune): "Buna, vrei sa dansam?"
Mai mult decat o cale de apropiere, cunoastere, dansul in doi este o modalitate de comunicare intre doi subiecti de sex opus. Nu toti avem talent muzical, insa dansul in doi nu este dificil. Miscarile mai putin perfecte sunt de regula amuzante si ne ajuta sa trecem de barierele rigide ale cunoasterii din afara sferei dansului.
Farmecul invitatiei la dans este unic. Dorinta de apropiere se realizeaza astfel intr-un mod respectuos, cuviincios. Dansul in societatea de azi este perceput ca o activitate optionala, pe care o realizezi doar inscriindu-te la anumite cursuri. S-au pierdut obiceiurile frumoase, cand pur si simplu, in caminul tau, dupa o cina in familie, partenerul te invita sa dansati pe muzica pe care v-ati cunoscut.
Cu siguranta vi s-a intamplat ca intr-o seara de weekend sa vreti sa iesiti intr-un loc unde chiar se danseaza si sa nu aveti prea multe optiuni. Singurul stil care inca ne indeamna sa ne invitam partenerul la dans este muzica latino, care din pacate, nu mai reuseste sa umple locatiile ce abordeaza acest gen.
Suntem preocupati de aspectul fizic, ne facem abonamente la sala si cumparam tot felul de aparate care sa ne stimuleze la activitate fizica. Uitam insa, ca dansul este cea mai placuta metoda de a arde calorii, de a ne elibera de energiile negative acumulate in urma stresului.
Continuand enumerarea beneficiilor, dansul este o forma de educatie, benefica mintii si trupului. Dansul ne deschide gustul catre frumos, catre arta. Miscarile de dans ne fac mai gratiosi, mai fericiti. Daca mai sunt indoieli, va ofer clipul acesta, care cu siguranta va starni melancolie printre iubitorii muzicii si dansului.
Ne amintim de lectiile de dans cand devin un must, precum momentul nuntii. De regula mirii pregatesc invitatilor un vals, pentru care isi rezerva timp de pregatiri sau repetitii cu profesionisti.
Propun sa salvam dansul in doi! Chiar si unde muzica nu ne permite, nu strica sa ne luam partenerul de mana si sa dansam impreuna, pe ritmul simtit de inimile noastre. In incheiere, dedic apocalipticilor dansului, cel mai pasional dintre ritmuri: tangoul argentinian. Enjoy!
Bine zici tu, Cispa! Fantastic film! In ceea ce priveste articolul... one of the best.
13-12-2010 23:02 de Anonim
Ai dreptate trebuie salvat dansul in doi pentru ca altfel ce rost mai are dansul.Dansul in doi e mult mai placut, simti ca plutiti pe melodie este un sentiment frumos